Van megoldás a civilizációs egészségi problémákra?

Felgyorsult életvitelünknek „köszönhetően” napjaink jellemző népbetegségei lettek a pajzsmirigy problémák, a meddőség, a különféle élelmiszerekkel szembeni intoleranciák, az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, PCOS, stb. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy nem csak a finomított élelmiszerek, de már a zöldségek, gyümölcsök és húsok nagy része sem tartalmaz olyan mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, amelyek segíthetnék az immunrendszerünk hatékony működését.

Ezek a régebben szinte ismeretlen betegségek – pajzsmirigy problémák, inzulinrezisztencia, terméketlenség, PCOS, stb. – a statisztikai adatok alapján elsősorban a fejlettebb, nyugati típusú országokat (úgynevezett jóléti, illetve fogyasztói társadalmakat), azokon belül is elsősorban a városi lakosságot érintik. Az orvostudomány utóbbi évtizedekben lejátszódott lendületes fejlődése ellenére, ezek a problémák folyamatosan növekvő tendenciát mutatnak a lakosság körében.

Az is megfigyelhető, hogy egyes betegségek, amelyek hagyományosan az idősebb korosztályt érintették, mostanában egyre fiatalabb nemzedékeket, szinte már gyermekkorúakat is elérnek. Ebben több kockázati tényező, illetve az immunrendszer gyengülését elősegítő körülmény – a táplálkozással a szervezetbe juttatott nem megfelelő tápanyagok, vagy nem elégséges mennyiségben fogyasztott minőségi tápanyagok játszanak elsőrendű szerepet.

Az élelmiszerek rossz minőségével, illetve a helytelen étkezési szokásokkal összefüggő okok, természetes tápanyagok és rostanyagok kimaradása az étrendből, az élelmiszerek csökkent vitamin és ásványi anyag tartalma, hiányos és egyoldalú étkezés, folyadékfogyasztás csökkentett mértéke, az ivóvíz szennyezettsége, valamint olyan okok, amelyek arra vonatkoznak, hogy a szervezet vagy nem kapja meg a megfelelő működéséhez szükséges támogatást (vitaminokat, ásványi anyagokat), vagy olyan anyagok halmozódnak fel, amelyeknek mérgező és romboló hatásuk van.

Minden vitaminhiánynak megvannak a jellegzetes tünetei (pl. a C-vitamin hiánytünete a skorbut), több vitamin és ásványi anyag hiányának kombinációjából, összetettebb egészségügyi problémák alakulhatnak ki. Orvosi javaslatok alapján, nem szervi eredetű problémák esetén, egyes betegségekhez ajánlott vitaminok fogyasztásával akár javulás/tünetmentesség is elérhető.

Termékcsaládunk első 3 készítménye azokat a vitaminokat tartalmazza, melyek célzottan segítséget nyújthatnak az adott betegség kezelésében.

IR vitamin: 16 összetevője egy készítménybe sűríti azokat a hatóanyagokat, melyek a szervezet számára segítséget nyújthatnak az inzulinrezisztencia tüneteinek a kezelésében. Ilyen többek között a myo-inozitol, alfa-liponsav, króm, D-vitamin, cink stb.

PAJZS vitamin: 17 összetevő, mely jódmentesen támogatást nyújthat a pajzsmirigy alul vagy túlműködéssel küzdőknek. Hatóanyagai között megtalálható az inozitol, réz, szelén, cink, B-vitamin komplex stb. 

PCOS vitamin: 8 összetevős komplex, magas hatóanyagtartalommal, többek között inozitol, acetil- cisztein, folsav, króm stb., melyek fogyasztása segítséget nyújthat a PCO tüneteinek enyhítésében.